Arome mari în pahare mici. Gustul se simte în ristretto!

Despre felul în care te poți bucura pe deplin de aroma cafelei Ruby by PACOO ORIGINI pe care o folosim la Soft Coffee. Un blend format din mai multe tipuri de cafea de origine, cu un gust foarte puternic.

La finalul articolului anterior ți-am promis că îți vom spune care este cea mai aromată băutură din cafea. Sau, cel puțin, de pe meniul Soft Coffee. Ne referim aici la băuturile ce conțin doar cafea, nu și lapte, siropuri, toppinguri sau alte ghidușii.

După cum v-am povestit, aroma cafelei măcinate se transmite cel mai bine în pahar atunci când cantitatea de apă folosită este cât mai mică. Am învățat în ultimele articole că o cafea lungă are mai multă cofeină și mai puțină aromă și că un espresso este exact invers: duce lipsă de cofeină, dar abundă în gust.

Așadar, dacă o gândim logic, ne dăm seama și singuri, fără să ne-o spună vreun specialist, că cea mai aromată cafea este ristretto. Și nu doar cea mai aromată, ci și cea mai sănătoasă. Ristretto este, de fapt, un shot de cafea – aproximativ șapte grame – prin care trece doar jumătate din cantitatea de apă folosită la un espresso. Mai exact, pentru un ristretto, prin șapte grame de cafea vor trece 20 de mililitri de apă.

Rezultatul este o băutură mică din punct de vedere cantitativ, dar mare din punct de vedere calitativ. Mai aromată, pentru că savoarea cafelei iese la început, odată cu primii stropi de apă ce trec prin portafiltru și, totodată, cu mai puține sibstanțe nesănătoase, care își fac apariția în pahar după primii 40-50 de mililitri de apă trecuți prin cafea. De asemenea, cantitatea de cofeină a unui ristretto este mai scăzută decât în cazul unui espresso, pentru că, așa cum am aflat deja, cofeina se elimină odată cu curgerea apei fierbinți prin cafeaua proaspăt măcinată.

Mitul cum că o cafea scurtă are mai multă cofeină este…doar un mit. Așa că dacă ai bea patru sau cinci ristretto într-o zi, ai avea în corp cam aceeași cantitate de cofeină pe care ar avea-o o persoană care a băut două espress-o, sau, și mai rău, două cafele lungi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *