Cum s-a născut Soft Coffee

Cum s-a născut Soft Coffee

Pe Cătălin l-am cunoscut prin 2015, la Târgul de Paște din fața Primăriei, unde vindea cafea. Atunci am aflat povestea Soft Coffee și am rămas surprins cum o idee relativ simplă a prins atât de bine.


Are aproape 30 de ani, e căsătorit și are un copil. În 2015, a pus pe picioare Soft Coffee. Și-a scos chioșcul în formă de pahar în lume, pentru prima dată, la Zilele Aradului și de atunci afacerea s-a dezvoltat, și-a creat o întreagă echipă de clienți care nu-și pot începe ziua fără cafeaua Soft, a mai făcut un chioșc, iar acum dă trezirea oamenilor.

De când ești propriul angajat?
Cătălin: Sunt antreprenor de vreo zece ani. Am lucrat în design grafic și publicitar până în 2014. Între 2011 și 2014 am fost asociat cu încă două persoane și, când am văzut că treburile nu mai merg așa cum mi-aș fi dorit, am decis să mă reprofilez. Îmi plăcea ce făceam, dar nu m-am simțit în totalitate satisfăcut. Voiam să fiu pe cont propriu, să fiu mai liniștit, să știu că dacă greșesc, „trag” eu singur și dacă am succes, la fel. Nu mi-a plăcut prea mult să depind de alții. Am fost angajat doar vreo patru luni, așa că nu sunt obișnuit cu primitul ordinelor și depinsul de alte persoane.

„Voiam să fiu pe cont propriu, să fiu mai liniștit, să știu că dacă greșesc, „trag” eu singur și dacă am succes, la fel. Nu mi-a plăcut prea mult să depind de alții”

Cum a apărut ideea Soft Coffee?

Cătălin: Așa cum ziceam, am dorit să fiu unic asociat, să nu mai depind de nimeni. Mi-m dat seama că în Arad lipsește un concept destul de important – Coffee To Go. Văzusem că în alte orașe erau deja dezvoltate tot felul de afaceri de genul ăsta, cu „cafea la pachet” și am realizat că și arădenii au nevoie de așa ceva.
M-am gândit la metode prin care aș putea să îl implementez și așa mi-a venit în minte chioșcul-pahar Soft Coffee, pe care l-am schițat și apoi l-am realizat. Am făcut un chioșc, cu care am participat la Zilele Aradului în 2015, apoi am reușit să găsesc un loc permanent – la Piața Mică.

Ce înseamnă astăzi Soft Coffee pentru tine și familia ta?

Cătălin: Familia m-a susținut. Comparând Soft Coffee cu ce făceam înainte, pot spune că sunt mult mai liniștit. Mă trezesc mai liniștit, beau o cafea mai bună decât înainte, am mai mult timp pentru mine și pentru familie. Și mă bucur de cafea gratis în fiecare zi, chiar și atunci când cafeneaua preferată e închisă… pentru că acum, dacă-i închis, merg eu să îmi fac o cafea.

Cum s-a dezvoltat afacerea?

Cătălin: După Zilele Aradului din 2015, unde am scos chioșcul pentru prima dată în lume, am văzut că ideea prinde la arădeni. Arădenii aveau nevoie de cineva care să le facă ziua mai ușoară. Am găsit un loc la Piața Mică [n.r. Piața Mihai Viteazul], unde ne-am amplasat. O perioadă de timp participam și la alte târguri, plimbând chioșcul de la Piața Mică prin diverse locuri din oraș. Acum participăm la târguri și festivaluri, dar nu mai mutăm chioșcul de la Piață, pentru că avem două. Pe perioada anului cel de-al doilea chioșc e plimbat pe la târguri, festivaluri și tot felul de evenimente, iar în perioada iernii, e transportat la Arieșeni, pe pârtia de schi, ca să le facem și pasionaților sporturilor de iarnă ziua mai ușoară.
Afacerea s-a dezvoltat treptat. Multă muncă, multe investiții, modernizări continue. Ne-am adaptat și ne adaptăm constant nevoilor clientului. Îi ascultăm, ascultăm propunerile clienților fideli și, care ni se par utile și viabile, le implementăm. Că, în fond, noi pentru ei lucrăm, nu pentru noi.

Cum te implici în societate?

Articol din „Afaceri din Arad” nr.2 | februarie 2018 | Jurnal Arădean // click pentru a deschide

Cătălin: Facem parte din societate, depindem de oameni, așa că ar fi imposibil să funcționăm fără să ne implicăm. Ar fi nedrept să luăm de la oameni și să nu dăm nimic înapoi. Participăm constant la evenimente caritabile, am sponsorizat și activități de-ale tinerilor, cum sunt balurile bobocilor. De curând am ajutat o asociație din Ineu, dar și o clinică de oftalmologie care a strâns rame de ochelari pentru a-i ajuta pe niște oameni sărmani din sudul țării. Ajutăm de câte ori ni se oferă ocazia.


Articol apărut în suplimentul ziarului Jurnal Arădean „Afaceri din Arad”, în februarie 2018. Stați pe aproape, pentru că vom încerca să vă oferim povești despre Soft Coffee, cafea, despre noi, despre voi și câte și mai câte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.